Hi.

Welcome to my blog. I document my adventures in travel, style, and food. Hope you have a nice stay!

Japan slaktar delfiner

Japans slakt på delfiner har länge upprört andra länder. Hundratals har nu drivits in i en vik känd som The Cove i det lilla samhället Taiji. akten är ökänd för sin brutalitet. Fiskare i båtar omringar flockar av delfiner och slår med järnrör i vattnet för att störa deras orienteringsförmåga. När delfinerna drivits in i den grunda viken angrips de med knivar och knuffas in i nät som dras ombord på båtarna. Sedan förs de till en byggnad på land. Först där dödas de.

Från djupet av mitt hjärta, lägg ner allt ni håller på med och ägna närmsta minuterna åt vad jag har att säga. 

Vi har alla hört talas om de exceptionella ’’väl utförda'' delfin showerna och lurats av delfin tränarnas bortförklaringar till djurens felbeteenden. Delfintränare hävdar att rivmärkerna på djurens hud sker när delfinerna leker med varandra och inte av den mängd klor som tillsätts i bassängerna dagligen så saltvattnet ska vara enklare att underhålla. Kloret fräter bort delar av delfinernas yttre hudlager och skadar blodkärl, nerver och bindväv. 
En delfin uppträder genomsnitt 4 gånger per dag och den höga ljudnivån tär på delfinernas känsliga hörsel. Delfinerna belönas med fisk under och efter showerna. Fisken brukar doppas i en form av vätska som lugnar ner djurens magsår de får av den höga stressen de upplever dagligen. Den höga stressen och det trånga utrymmet får djuren att tappa kontrollen. Självmord och självskadebeteende uppstår. De simmar med all sin kraft in i betongväggar eller helt enkelt slutar andas då deras andning inte sker reflexmässigt. Blunda inte. Besök aldrig Kolmårdens delfinarium igen. Hur är det ens möjligt att skuldbelägga dessa djur och aldrig inse att människan är det verkliga odjuret? Aldrig kommer människan ifrågasätta sig själv. Aldrig är det vi som gör fel.

Varje år i september till mars slaktas 23.000 delfiner i staden Taiji, Japan. I en vik där människan inte har tillträde fångas hundratals delfiner in och stycks med spjut till döds. Efter slakten, när havet färgats blodrött, tas delfinerna upp ur vattnet och skickas till närmsta rensning. Köttet säljs sedan som ekologiskt valkött. Anledningen till detta är att ’’riktiga’' valar är dyrare och svårare att tillfångata. Delfinkött innehåller mängder av kvicksilver. Hela 20 gånger mer än vad människan klarar av. I detta nu föds barn med förlamningar och missbildningar, vissa överlever inte, då Japanerna rekommenderar köttet för gravida och servering i skolor, självklart för den billiga produktionen. 
Japanska regeringen mörklägger detta. Media mörklägger detta. Räddningsorganistioner mörklägger detta, i sitt försvar menar de att slakten sker på grund av delfinernas, enligt dem, för stora konsumtion av fisk (hur det nu kan bli ett så stort problem att det krävs 25.000 delfiner till slakt varje år). Delfiner är en av världens mest intelligenta och känsliga djur. Jag sattes inte på jorden för att titta på. Jag behöver all hjälp jag kan få för att få en förändring. Fria de oskyldiga djuren men framförallt, hjälp mig att försöka hindra spridningen av kvicksilver. Inga fler mammor ska behöva mista sina barn på grund av slakten och köttförfalskningen.

Igår såg jag dokumentären The Cove och världen brast för mig. The Cove berättar om allt jag nämn och mycket mer, samt är hundra gånger mer värld att se än serien du tänkt streama ikväll. Ta din tid. Ge din hjälp. Kan du dela söta kattvideor kan du dela det här. Gränsen mellan artist och fånge är hårfin. Veronica Kaleta


Varje år från oktober till Mars, dödar fiskare över 20.000 mindre valar och delfiner


Japan dödar över 20.000 delfiner och mindre valar årligen, som hamnar i köttindustrin. Dessa kustliga mord tjänar mest pengar på att sälja de bästa arterna till akvarium världen över, från $20.000 till $45.000 för arter till akvarium, parker där man kan simma med delfiner och delfinshower. 

Hana och Helen, de två delfinerna som kom till Vancouver Akvarium för två år sedan, kom från Taiji!

En död delfin är värd ca $600 US på köttmarknaden. Varje dag dödas 3 generationer av delfiner och mindre valar, på det mest brutala sätt.

Varje år från oktober till mars, blir tusentals delfiner och mindre valar tillfångatagna och brutalt dödade med knivar och andra vapen, i små städer runt om i Japan. Dessa slakter äger rum i fiskebyar som Taiji, Iki, Ito, Futo och Izu. De japanska fiskarna driver hela familjer och flockar med delfiner, tumlare och små valar in till de grunda vattnen i en vik och dödar dem brutalt. Majoriteten av dessa små valar säljs som kött till mataffärer och restauranger.

Sagt av ett vittne: 

Det fanns flera små ungar i flocken. De var fortfarande beroende av sin moders mjölk för att överleva och de var för unga för att träna. Så fiskare dödade dem, och delfintränarna gjorde absolut ingenting för att hjälpa dem. Delfinerna skrek när fiskare skar dem med krokar och knivar och lagunen
fylldes av deras blod. Det tar upp till sex minuter för en delfin att dö, berättade en före detta fiskare i en annan japansk fiskeby. "Och de skriker oavbrutet, med sina ögon helt öppna", sa han. Delfinerna slogs för sitt liv, till och med
deras inälvor slets ur deras magar och blod strömmade ut ur deras andningshål. Men deras skrik påverkade inte tränarna... 

FAKTA OM DELFINJAKTEN

  • Vattnen utanför den lilla staden Taiji är den enda platsen i Japan där det bedrivs delfinjakt i större skala.
  • Säsongen för delfinjakt sträcker sig från september till mars.
  • Genom att slå med metallpinnar i vattnet skräms delfinerna in i en vik. Den stängs sedan av med nät så delfinerna inte kan fly.
  • Oftast låter man delfinerna vara kvar över natten för att dagen därpå avlivas.
  • Några delfiner tas levande och skickas till akvarier.
  • Delfinjakten har mötts av stor kritik internationellt och belysts genom filmen The Cove som även har Oscarsbelönats.

Förhöjda blodsockernivåer kan orsaka många problem